Schaatsen

De schaatstrainingen worden gegeven op de ijsbaan van het Triavium in Nijmegen.
Gedurende het winterseizoen heeft SCOSS op zaterdag een eigen verenigingsuur (17:30 – 18:45) waarop diverse trainingen verzorgd worden.

Wij zijn ons schaatsseizoen (bijna) weer begonnen en hebben nog volop ruimte op de baan tijdens ons verenigingsuur. Interesse om lid te worden?
Zaterdag 3 oktober gaan we weer van start. Kom geheel vrijblijvend een proefles nemen tijdens ons schaatsuur. Een unieke kans om de vereniging te leren kennen. Je bent van harte welkom in het Triavium om 17:15 uur. Graag aanmelden via secretaris@scoss.nl.

De zaterdagtraining is een gezamenlijke training, waar zowel volwassenen als jeugd training krijgen. Voor de allerkleinsten is er een trainer die de kinderen op de funbaan de allereerste pasjes op de schaats aanleert De training staat vooral in het teken van het verbeteren van de techniek en conditie met als doel om meer inhoud krijgen om schaatstochten te kunnen rijden. Er zijn verschillende niveau-groepen te weten:

  • volwassenen beginners
  • volwassenen gevorderd
  • volwassenen snelle groep
  • jeugd beginners
  • jeugd gevorderd
  • jeugd snelle (wedstrijd)groep

Vanaf een leeftijd van 8 jaar mogen de kinderen bij een lesgroep op de ringbaan.
Kinderen onder de 8 jaar krijgen les (in spel vorm) op de funbaan.

Weekoverzicht schaatsen

Wanneer Tijden Wat Wie
Zondag 19.00-21.00 1x 2 weken region wedstrijd
Maandag ———
Dinsdag ———
Woensdag 17:15-18:15 Jeugd gevorderden Bart Becker
Donderdag 20:00-21:00 Volwassenen gevorderden Coone Gerrunja
Vrijdag ———
Zaterdag 17:30-18:45 jeugd en volwassenen diverse trainers

Vandaag de 1e competitie dag van de Stehman competitie! Het was een warme maar geslaagde dag!! Met maar liefst 94 deelnemers was het een record aantal waar we zeer trots op zijn als skatecompetitie zuid 👊.!
Smiddag werd er weer de CMD gereden voor de oudere jeugd vanaf kadetten tot senioren...de volgende CMD's hopelijk ook op veel deelnemers!!
Onze SCOSSers/ RSTers (floor en melle) hebben het super goed gedaan!
Valerie werd 3e in DP2!! Floor en Melle werden 4e en 3e in DP2!! Super dames.
... See MoreSee Less

13  ·  

m.facebook.com/story.php?story_fbid=1852287538148552&id=1416128798431097 ... See MoreSee Less

Aanstaande vrijdag 20 april begint de tweede editie van de Kelderman Inline Cup. Een serie leuke avonden waarop je kennis kunt maken met het (wedstrijd-)skeeleren. Leden van de Edese IJsvereniging doen al jaren mee met regiocompetities of landelijke baanwedstrijden, maar een competitie op de eigen skeelerbaan was er nog niet. Tot vorig jaar. Toen organiseerde de EIJV met succes een competitie op de eigen baan om jeugdleden te enthousiasmeren voor de skeelersport. In totaal deden ca. 60 deelnemers mee verspreid over vijf avonden. De competitie bestaat uit vijf wedstrijden waarbij je elke keer drie afstanden rijdt. Je kunt aan één wedstrijd meedoen of aan alle vijf. Meedoen is geheel gratis en voor zowel ervaren als onervaren skeeleraars. Neem je een vriendje of vriendinnetje mee? De Kelderman Inline Cup wordt gehouden op vrijdag 20 april, vrijdag 1 juni, vrijdag 29 juni, dinsdag 29 augustus (Heideweek) en de finale is op vrijdag 7 september 2018. Meedoen is gratis. De competitie is toegankelijk voor jeugd van 4 tot en met 20 jaar. Geef je snel op. Vragen? Mail ons: keldermancup@eijv.nl of kijk op de website www.eijv.nl/pages/220/Kelderman-Inline-Cup/. Aanmelden kan op: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaqh5YxpMexuhXveKcokYhREx1C-5KHqtTjJ5MD7jv8FQMDQ/viewform?usp=s... Tot vrijdag!

4  ·  

Vanavond heeft Trudy van der Graaff de eerste inline training gegeven, nog niet de hele groep compleet, maar lekker gewerkt aan de afzet. En als toetje door de fietstunnel knallen en werken aan de techniek van het klimmen 🤪 ... See MoreSee Less

2  ·