Skeeleren

Toertocht Trainingen

Gedurende het zomerseizoen, in 2017 vanaf 10 april tot en met september, verzorgt SCOSS skeelertrainingen voor volwassenen. Voor de jeugd beginnen we in MEI omdat de locatie niet eerder open is.

Om onze trainingen te kunnen volgen moet men kunnen remmen en het skeeleren een beetje kunnen beheersen. Het is een training, geen les.

Locatie en tijdstippen trainingen

In principe trainen we op onderstaande tijden en locaties, maar soms wordt hiervan afgeweken.
***** nog onder voorbehoud *****

  • maandag 19.30 – 21.30 uur: Volwassenen op de Vorstengrafdonk in Oss
  • vrijdag 18:30 – 19.30 uur: Jeugd op de skeelerbaan in Schijndel

Doelstelling skeelertraining

Tijdens de skeelertraining komen verschillende onderwerpen aan bod. De technische kant van het rijden, de afzet, de beweging, het bochten rijden, het remmen enzovoorts. Maar dat is niet het enige natuurlijk. Behendigheid is minstens zo belangrijk en het gedrag in het verkeer is ook een onderwerp dat niet ontbreekt tijdens de training. Daarnaast wordt ook aandacht gegeven aan het opbouwen van het duurvermogen. Ook wordt er getraind voor het rijden van toertochten en wordt er voor de jeugd specifieke wedstrijd training gegeven.
Kortom de SCOSS Skeelertraining is een zeer gevarieerde training en zeker niet saai te noemen. Bovendien zijn onze trainers gediplomeerd door de KNSB.

Verschillende jeugdleden doen namelijk mee aan de Stehmann competitie, die in zuid Nederland gehouden wordt, hiervoor is echter wel een licentie verplicht.

Vandaag de 1e competitie dag van de Stehman competitie! Het was een warme maar geslaagde dag!! Met maar liefst 94 deelnemers was het een record aantal waar we zeer trots op zijn als skatecompetitie zuid 👊.!
Smiddag werd er weer de CMD gereden voor de oudere jeugd vanaf kadetten tot senioren...de volgende CMD's hopelijk ook op veel deelnemers!!
Onze SCOSSers/ RSTers (floor en melle) hebben het super goed gedaan!
Valerie werd 3e in DP2!! Floor en Melle werden 4e en 3e in DP2!! Super dames.
... See MoreSee Less

13  ·  

m.facebook.com/story.php?story_fbid=1852287538148552&id=1416128798431097 ... See MoreSee Less

Aanstaande vrijdag 20 april begint de tweede editie van de Kelderman Inline Cup. Een serie leuke avonden waarop je kennis kunt maken met het (wedstrijd-)skeeleren. Leden van de Edese IJsvereniging doen al jaren mee met regiocompetities of landelijke baanwedstrijden, maar een competitie op de eigen skeelerbaan was er nog niet. Tot vorig jaar. Toen organiseerde de EIJV met succes een competitie op de eigen baan om jeugdleden te enthousiasmeren voor de skeelersport. In totaal deden ca. 60 deelnemers mee verspreid over vijf avonden. De competitie bestaat uit vijf wedstrijden waarbij je elke keer drie afstanden rijdt. Je kunt aan één wedstrijd meedoen of aan alle vijf. Meedoen is geheel gratis en voor zowel ervaren als onervaren skeeleraars. Neem je een vriendje of vriendinnetje mee? De Kelderman Inline Cup wordt gehouden op vrijdag 20 april, vrijdag 1 juni, vrijdag 29 juni, dinsdag 29 augustus (Heideweek) en de finale is op vrijdag 7 september 2018. Meedoen is gratis. De competitie is toegankelijk voor jeugd van 4 tot en met 20 jaar. Geef je snel op. Vragen? Mail ons: keldermancup@eijv.nl of kijk op de website www.eijv.nl/pages/220/Kelderman-Inline-Cup/. Aanmelden kan op: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaqh5YxpMexuhXveKcokYhREx1C-5KHqtTjJ5MD7jv8FQMDQ/viewform?usp=s... Tot vrijdag!

4  ·  

Vanavond heeft Trudy van der Graaff de eerste inline training gegeven, nog niet de hele groep compleet, maar lekker gewerkt aan de afzet. En als toetje door de fietstunnel knallen en werken aan de techniek van het klimmen 🤪 ... See MoreSee Less

2  ·