Skeeleren

Toertocht Trainingen

Gedurende het zomerseizoen, in 2017 vanaf 10 april tot en met september, verzorgt SCOSS skeelertrainingen voor volwassenen. Voor de jeugd beginnen we in MEI omdat de locatie niet eerder open is.

Om onze trainingen te kunnen volgen moet men kunnen remmen en het skeeleren een beetje kunnen beheersen. Het is een training, geen les.

Locatie en tijdstippen trainingen

In principe trainen we op onderstaande tijden en locaties, maar soms wordt hiervan afgeweken.
***** nog onder voorbehoud *****

  • maandag 19.30 โ€“ 21.30 uur: Volwassenen op de Vorstengrafdonk in Oss
  • vrijdag 18:30 โ€“ 19.30 uur: Jeugd op de skeelerbaan in Schijndel

Doelstelling skeelertraining

Tijdens de skeelertraining komen verschillende onderwerpen aan bod. De technische kant van het rijden, de afzet, de beweging, het bochten rijden, het remmen enzovoorts. Maar dat is niet het enige natuurlijk. Behendigheid is minstens zo belangrijk en het gedrag in het verkeer is ook een onderwerp dat niet ontbreekt tijdens de training. Daarnaast wordt ook aandacht gegeven aan het opbouwen van het duurvermogen. Ook wordt er getraind voor het rijden van toertochten en wordt er voor de jeugd specifieke wedstrijd training gegeven.
Kortom de SCOSSย Skeelertrainingย is een zeer gevarieerde training en zeker niet saai te noemen. Bovendien zijn onze trainers gediplomeerd door de KNSB.

Verschillende jeugdleden doen namelijk mee aan de Stehmann competitie, die in zuid Nederland gehouden wordt, hiervoor is echter wel een licentie verplicht.

SCOSS

Interclubwedstrijd in Nieuwkuijk! Voor 4 SCOSSers de 1e keer een wedstrijd gereden!! Super knap gedaan allemaal ! En mooi weer meer Geel/zwart op de baan!! ๐Ÿ‘Š ... See MoreSee Less

8 uren geleden

View on Facebook
SCOSS

Een super prestatie van Trudy van der Graaff De tocht der tochten helemaal uitgereden, 408 km in 2 dagen. Van Groningen naar Maastricht !!! Een grote buiging voor haar! ... See MoreSee Less

1 week geleden

View on Facebook
SCOSS

Lekker getraind vanavond!! ... See MoreSee Less

1 week geleden

View on Facebook
SCOSS

Afgelopen zondag reden er twee SCOSSers Famke Veenstra en Nicolle van Rijswijk mee met het NK inline marathon in elden (arnhem) ..tevreden of niet met het resultaat ze stonden met dit weer en zwaar parcours wel aan de start!! Sjapoo dames ๐Ÿ‘๐Ÿ‘Œ ... See MoreSee Less

2 weken geleden

View on Facebook
SCOSS

4 dappere scossers aan de start van de MaasdijkMarathon!! ... See MoreSee Less

2 weken geleden

View on Facebook