Verenigingsinfo

De naam “SCOSS” staat voor Schaats en Skeeler Club OSS, een vereniging die zich tot doel stelt om de schaats- en skeelersport op recreatief niveau te beoefenen.
Schaatsen of skeeleren, als je het ziet lijkt het allemaal zo eenvoudig, maar schijn bedriegt.
Beide sporten vereisen namelijk meer technische vaardigheden dan je op het eerste gezicht zou denken. Met een goede techniek kan je niet alleen sneller schaatsen of skeeleren, maar dat juist ook langer volhouden. Daarnaast zijn goed aangeleerde rem-technieken bij het skeeleren van essentieel belang om je veilig door het verkeer heen te bewegen.
SCOSS verzorgt dan ook diverse trainingen om de vaardigheden in het schaatsen of skeeleren te vergroten. Ook zijn er in de zomermaanden fietstrainingen of droogtrainingen om de conditie en/of technische vaardigheden op peil te houden. Leden die zich na verloop van tijd verder willen ontplooien door vaker per week te trainen of om de grenzen van hun kunnen te meten tijdens wedstrijden worden begeleid via baanvereniging Gelderse Poort (bgpnijmegen.nl).

SCOSS bestaat inmiddels al meer dan 15 jaar! Op 12 maart 1996 heeft de oprichtingsvergadering plaatsgevonden van deze vereniging waarvan de basis is gelegd in de winter van 1995/1996, tijdens het schaatsen op de toenmalige gemeentelijke ijsbaan op de Rusheuvel. Het ledental liep snel op en is gestabiliseerd rond de 180 leden. SCOSS heeft een enthousiaste groep leden die naast het schaatsen ook de gezelligheid binnen de vereniging hoog in het vaandel voeren. Omdat wij geen clubhuis bezitten ontmoeten de leden elkaar tijdens de schaats- of skeelertrainingen en andere activiteiten van de vereniging. Dit geeft een ongedwongen sfeer met een grote saamhorigheid.

SCOSS is een actieve vereniging waarbij naast het bestuur veel activiteiten vanuit commissies georganiseerd worden. SCOSS herken je aan ons geel/ zwarte logo wat ook tot uiting komt in onze clubkleding.

Kunt u op deze website niet de SCOSS informatie vinden die u zoekt, neem dan gerust even contact op met Diana Mokveld (secretaris, telefoon 0412 – 462 228).

Lid worden
Wilt u lid worden bij SCOSS vul dan het Online Inschrijfformulier in.

Vandaag de 1e competitie dag van de Stehman competitie! Het was een warme maar geslaagde dag!! Met maar liefst 94 deelnemers was het een record aantal waar we zeer trots op zijn als skatecompetitie zuid 👊.!
Smiddag werd er weer de CMD gereden voor de oudere jeugd vanaf kadetten tot senioren...de volgende CMD's hopelijk ook op veel deelnemers!!
Onze SCOSSers/ RSTers (floor en melle) hebben het super goed gedaan!
Valerie werd 3e in DP2!! Floor en Melle werden 4e en 3e in DP2!! Super dames.
... See MoreSee Less

13  ·  

m.facebook.com/story.php?story_fbid=1852287538148552&id=1416128798431097 ... See MoreSee Less

Aanstaande vrijdag 20 april begint de tweede editie van de Kelderman Inline Cup. Een serie leuke avonden waarop je kennis kunt maken met het (wedstrijd-)skeeleren. Leden van de Edese IJsvereniging doen al jaren mee met regiocompetities of landelijke baanwedstrijden, maar een competitie op de eigen skeelerbaan was er nog niet. Tot vorig jaar. Toen organiseerde de EIJV met succes een competitie op de eigen baan om jeugdleden te enthousiasmeren voor de skeelersport. In totaal deden ca. 60 deelnemers mee verspreid over vijf avonden. De competitie bestaat uit vijf wedstrijden waarbij je elke keer drie afstanden rijdt. Je kunt aan één wedstrijd meedoen of aan alle vijf. Meedoen is geheel gratis en voor zowel ervaren als onervaren skeeleraars. Neem je een vriendje of vriendinnetje mee? De Kelderman Inline Cup wordt gehouden op vrijdag 20 april, vrijdag 1 juni, vrijdag 29 juni, dinsdag 29 augustus (Heideweek) en de finale is op vrijdag 7 september 2018. Meedoen is gratis. De competitie is toegankelijk voor jeugd van 4 tot en met 20 jaar. Geef je snel op. Vragen? Mail ons: keldermancup@eijv.nl of kijk op de website www.eijv.nl/pages/220/Kelderman-Inline-Cup/. Aanmelden kan op: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaqh5YxpMexuhXveKcokYhREx1C-5KHqtTjJ5MD7jv8FQMDQ/viewform?usp=s... Tot vrijdag!

4  ·  

Vanavond heeft Trudy van der Graaff de eerste inline training gegeven, nog niet de hele groep compleet, maar lekker gewerkt aan de afzet. En als toetje door de fietstunnel knallen en werken aan de techniek van het klimmen 🤪 ... See MoreSee Less

2  ·