Verenigingsinfo

De naam “SCOSS” staat voor Schaats en Skeeler Club OSS, een vereniging die zich tot doel stelt om de schaats- en skeelersport op recreatief niveau te beoefenen.
Schaatsen of skeeleren, als je het ziet lijkt het allemaal zo eenvoudig, maar schijn bedriegt.
Beide sporten vereisen namelijk meer technische vaardigheden dan je op het eerste gezicht zou denken. Met een goede techniek kan je niet alleen sneller schaatsen of skeeleren, maar dat juist ook langer volhouden. Daarnaast zijn goed aangeleerde rem-technieken bij het skeeleren van essentieel belang om je veilig door het verkeer heen te bewegen.
SCOSS verzorgt dan ook diverse trainingen om de vaardigheden in het schaatsen of skeeleren te vergroten. Ook zijn er in de zomermaanden fietstrainingen of droogtrainingen om de conditie en/of technische vaardigheden op peil te houden. Leden die zich na verloop van tijd verder willen ontplooien door vaker per week te trainen of om de grenzen van hun kunnen te meten tijdens wedstrijden worden begeleid via baanvereniging Gelderse Poort (bgpnijmegen.nl).

SCOSS bestaat inmiddels al meer dan 15 jaar! Op 12 maart 1996 heeft de oprichtingsvergadering plaatsgevonden van deze vereniging waarvan de basis is gelegd in de winter van 1995/1996, tijdens het schaatsen op de toenmalige gemeentelijke ijsbaan op de Rusheuvel. Het ledental liep snel op en is gestabiliseerd rond de 180 leden. SCOSS heeft een enthousiaste groep leden die naast het schaatsen ook de gezelligheid binnen de vereniging hoog in het vaandel voeren. Omdat wij geen clubhuis bezitten ontmoeten de leden elkaar tijdens de schaats- of skeelertrainingen en andere activiteiten van de vereniging. Dit geeft een ongedwongen sfeer met een grote saamhorigheid.

SCOSS is een actieve vereniging waarbij naast het bestuur veel activiteiten vanuit commissies georganiseerd worden. SCOSS herken je aan ons geel/ zwarte logo wat ook tot uiting komt in onze clubkleding.

Kunt u op deze website niet de SCOSS informatie vinden die u zoekt, neem dan gerust even contact op met Diana Mokveld (secretaris, telefoon 0412 – 462 228).

Lid worden
Wilt u lid worden bij SCOSS vul dan hetย Online Inschrijfformulierย in.

SCOSS

Interclubwedstrijd in Nieuwkuijk! Voor 4 SCOSSers de 1e keer een wedstrijd gereden!! Super knap gedaan allemaal ! En mooi weer meer Geel/zwart op de baan!! ๐Ÿ‘Š ... See MoreSee Less

8 uren geleden

View on Facebook
SCOSS

Een super prestatie van Trudy van der Graaff De tocht der tochten helemaal uitgereden, 408 km in 2 dagen. Van Groningen naar Maastricht !!! Een grote buiging voor haar! ... See MoreSee Less

1 week geleden

View on Facebook
SCOSS

Lekker getraind vanavond!! ... See MoreSee Less

1 week geleden

View on Facebook
SCOSS

Afgelopen zondag reden er twee SCOSSers Famke Veenstra en Nicolle van Rijswijk mee met het NK inline marathon in elden (arnhem) ..tevreden of niet met het resultaat ze stonden met dit weer en zwaar parcours wel aan de start!! Sjapoo dames ๐Ÿ‘๐Ÿ‘Œ ... See MoreSee Less

2 weken geleden

View on Facebook
SCOSS

4 dappere scossers aan de start van de MaasdijkMarathon!! ... See MoreSee Less

2 weken geleden

View on Facebook