Schaatsen

De schaatstrainingen worden gegeven op de ijsbaan van het Triavium in Nijmegen.
Gedurende het winterseizoen heeft SCOSS op zaterdag een eigen verenigingsuur (17:30 – 18:45) waarop diverse trainingen verzorgd worden.

Het schaatsseizoen start meestal in oktober (zie agenda voor de exacte datum) en vaak hebben we nog wel ruimte voor nieuwe leden op de baan tijdens ons verenigingsuur.

Interesse om lid te worden? Stuur een mail naar secretaris@scoss.nl en vraag naar de mogelijkheden.


De zaterdagtraining is een gezamenlijke training, waar zowel volwassenen als jeugd training krijgen. Voor de allerkleinsten is er een trainer die de kinderen op de funbaan de allereerste pasjes op de schaats aanleert De training staat vooral in het teken van het verbeteren van de techniek en conditie met als doel om meer inhoud krijgen om schaatstochten te kunnen rijden. Er zijn verschillende niveau-groepen te weten:

  • volwassenen beginners
  • volwassenen gevorderd
  • volwassenen snelle groep
  • jeugd beginners
  • jeugd gevorderd
  • jeugd snelle (wedstrijd)groep

Zodra de kinderen zelfstandig kunnen schaatsen en voldoende vaardigheden hebben, dit ter beoordeling van de hoofdtrainer, mogen de kinderen bij een lesgroep op de ringbaan.
Voor  kinderen, die nog niet zelfstandig kunnen schaatsen of nog niet de vereiste vaardigheden beheersen, zijn er lessen (in spel vorm) op de funbaan.

Voor jeugdleden, die graag 2x in de week willen schaatsen, bestaat er de mogelijkheid om op woensdag met NSV mee te schaatsen. Indien men hiervan gebruik wil maken, dient dit bij de hoofdtrainer kenbaar gemaakt te worden.

Weekoverzicht schaatsen

Wanneer Tijden Wat Wie
Zondag 19.00-21.00 1x 2 weken regio wedstrijd
Maandag ———
Dinsdag ———
Woensdag 17:15-18:15 Jeugd gevorderden via NSV
Donderdag 20:00-21:00 Volwassenen gevorderden Coone Gerrunja
Vrijdag ———
Zaterdag 17:30-18:45 jeugd en volwassenen diverse trainers